Åren 2000–2002 åkte medlem #1, #2 och #3 omkring på sina Suzuki Intruders någon kväll i veckan samt på helgerna. Under denna tid träffade de fler och fler ägare till 'Suzuki Customs' som var intresserade av turkörningar. År 2001 hade de samlat på sig e-postadresser till ca 30-40 personer. Varje torsdag 'mailades' helgens planerade åkning till dessa. Turerna gick till olika mål som gamla slott och sevärdigheter eller något café för fika och samvaro. Med på dessa turer var från början endast pionjärerna #1 och #3. De fortsatte att 'maila' sina kontakter och allt eftersom blev de ca 5–10 stycken intresserade personer som körde turerna tillsammans.

 

Efterhand började det pratas om att bilda en sektion inom en befintlig klubb i norra Stockholm men den idén byttes snabbt ut till att bilda en egen klubb. Att hitta ett klubbnamn var inte alldeles lätt. Några förslag var Custom Riders Sthlm, Suzuki Custom Club och Suzuki Custom Club Scandinavian. Att bilda en rikstäckande Suzuki custom klubb i Sverige liknande Yamaha Custom Club eller Kawasaki Vulcan Riders kändes alltmera rätt då #1 och #3 i samma veva fick kontakt med en klubb i Danmark vid namn Suzuki Chopper Club Denmark.

 

Diskussioner startade angående ett samarbete. Tanken var att ha systerklubbar i Sverige, Danmark och Norge. SCCD hade en färdig logo, hemsida, medlemstidning med mera som man kunde använda sig av. Sagt och gjort - namnet fick bli Suzuki Chopper Club Sweden efter den danska förlagan. I Danmark används ordet chopper som vi använder ordet custom. Lite förvirrande men det avser samma sak. Ett samarbete startades under senare delen 2002 med avsikt att bilda klubben 2003.

Vid årsskiftet 2002/2003 hade vi 40-45 personer i vårt register och runt 10 personer med på turerna. Nästan alla 40 tyckte det var OK att bilda klubben. Första styrelsen bestod av #1, #2 och #3 med benäget bistånd av några till. Av de 40 som gick med från start är ca 20 fortfarande kvar i klubben. Under åren som gått har fler medlemmar anslutit sig till SCCS och vi är idag drygt 400 stycken. Trenden pekar uppåt.

 

Ungefär samtidigt som SCCS startade sin verksamhet bildades en webbklubb med namnet Suzuki Marauder Club Sweden. År 2004 slogs klubbarna ihop under SCCS flagga och byggandet av en rikstäckande Suzuki custom klubb tog fart.

Sverige delades upp i regioner med regionsansvariga för Söder, Väster, Öster, Stockholm och Norr. Tanken med detta var att varje region skall drivas som en egen enhet under en gemensam styrelse där regionsansvariga ingår. Hur verksamheten bedrivs i varje region beror på medlemmarna inom regionen. Medlemmarna i SCCS är klubben.

 

Suzuki Chopper Club Sweden är idag en av de stora etablerade märkesklubbarna i Sverige och framtiden ser ljus ut. Suzuki Motorcycles har många custom-modeller i sitt utbud.

Genom åren har medlemmarna åkt på träffar runt om i landet, där MC-dagarna i Västervik har blivit ett stående inslag och SCCS utgör snart det största och livfullaste inslaget på campen.
Vi har även hälsat på vår systerklubb i Danmark ett antal gånger. SCCD besöker i gengäld vår stora klubbträff i Stora Segerstad - Småland.

 

Trots vissa, kanske oundvikliga avhopp, ser det ut som att klubben är i stadig tillväxt och förhoppningsvis får vi in yngre medlemmar som inser tjusningen med att åka 'tillbakalutat' i sansat tempo tillsammans med likasinnade.